Koen en Lotte op wereldse reis

Ayutthaya

De man van het loket gebaarde het perronnummer. Van beide handen ging de wijsvinger naar omhoog. Wij gehoorzamend naar perron twee dus. Toen we zagen dat daar preciesverdacht weinig volk stond, besloten we toch maar eens te dubbelchecken. Iemand van de infodienst die de engelse taal beter onder de knie had dan de man achter de balie, wist ons te zeggen dat we op perron 11 moesten zijn! OK, logisch misschien...

Onze trein had geen ramen en er liepen verkopers heen en weer met drank en hapjes. Van vlees op stokjes tot heuse rijstschotels. In Ayutthaya aangekomen, was het zo heet geworden dat we na een hele tijd zoeken naar een slaapplaats, badend in het zweet, maar eens een hotel geboekt hebben voor de volgende twee nachten. We namen eerst een deugddoende douche en lieten ons dan tot ijsblokjes bevriezen bij 27 graden airco terwijl we een filmpje keken. Wat een afkoeling en een verschil met buiten!!

Daarna de fiets op voor 2 dagen om Ayutthaya te verkennen. Vele plaatsen mochten we maar vanop een afstand bekijken omdat de 'watten' helemaal schots en scheef stonden door de wateroverlast van korte tijd terug. Je kan overal goed zien tot waar het water gestaan heeft. En dat is, zelfs voor ons, soms kopje onder.

Gelukkig waren de rijen Buddhabeelden die Lotte graag wilde zien, gespaard gebleven en konden we daar naar hartelust rondlopen!

Ayutthaya...check!