Koen en Lotte op wereldse reis

's Morgens of 's avonds?

Het maakt toch geen verschil? We hadden een plaatsje in de slaapbus gereserveerd om naar Vientiane te reizen. Pick up time 19h PM. Toch werden we 's morgens om iets na 7 gewekt 'the bus is waiting for you'! Aangezien we 3 nachten in hetzelfde guesthouse verbleven, waren onze rugzakken helemaal uitgepakt. Op 5 minuten waren we helemaal vertrekkensklaar. Geen idee waar juist alles zat, precies vanalles kwijt en ons hoofd nog op 'slapen'. We vroegen ons af wie nu fout was. Wij of zij? Lotte vooral dan, want Koen had de busreis geboekt toen ze ziek in bed lag... Wij dus mooi met de tuktuk naar het station. Bleek dat we wel degelijk een bus 's avonds hadden en dat de tuktukchauffeur fout was! Dus maar terug naar de guesthouse en gevraagd of we onze kamer nog even mochten gebruiken om te douchen. Het meisje van de guesthouse is de vriendelijkheid zelve en gaf ons al snel, onderwijl excuserend voor het wekken (waar ze niets aan kon doen), de sleutel van onze kamer. Wij ons wat opgefrist, rugzakken opnieuw ingepakt en onze kamer nog eens gechecked op verdwaalde spullen. Met een gerust hart de deur achter ons toegetrokken en voor de tweede maal de sleutel afgegeven aan de glimlach achter de balie. Konden we toch nog haar lekkere pannenkoeken eten waar we zo naar uit hadden gekeken. Zoals de Lonely Planet zegt: 'you will get where you're going, only in Lao time'.

Lore & Ashok

Spannende momentjes meegemaakt de laatste dagen precies. Gelukkig zijn jullie zo'n 'helden' dat jullie je goed uit de slag kunnen trekken :-P