oudjaar
Oudjaar was speciaal om te vieren. Heel veel volk, vuurwerkde hele avond en honderden wensballonnen die de lucht in gingen. Ook tientallen die enkel maar tot bij de dichtsbijzijnde boom geraakten en daar helemaal opbrandden, met takken en al... Zo hadden we een plaatsje gevonden vlakbij de brug waar de meeste ballonnen werden opgelaten. De rest van de kant van het water was druk bezet met toeschouwers. Mooi plaatsje dus onder een boom, verdacht rustig. Maar al snel wisten we waarom er niemand op dat geweldige plaatsje zat! Twee wensballonnen vonden hun weg naar onze boom en weg waren wij :) ! Niemand ondernam ook iets, dat is normaal en niet erg als er een boom half in brand staat of een ballon in de elektriciteitskabels vliegt... Ook superveel kraampjes vielen in het begin van de avond alzonder stroom.. Geen nood... Bij ons zou dat een ramp zijn en zou er alles aan gedaan worden om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hier niet, iedereen deed gewoon verder met wat die aan het doen was. Superveel kaarsjes werden bovengehaald en er was niks aan de hand! Hierdoor kwam er nog een gezelligere sfeer, echt fijn! We kochten onze eigen twee wensballonnen (om zeker te zijn dat er toch eentje de lucht in ging en we een foto konden maken).
Toen beseften we dat we geen vuur hadden om de ballon aan te steken. Zo behulpzaam als Thai zijn, hadden we meteen een aantal helpers om onze ballon aan te steken en omhoog te houden toter een goed vuurtjewas en dan nog om foto's van ons te nemen ook! Toffe ervaring! Echt geweldig. We deden onze wens en beide ballonnen gingen de lucht in. Tegen 1u gingen we slapen en gingen ook de meeste Thai naar huis. We moesten de volgende dag vroeg op voor de trekking die ons stond te wachten... We hebben 's nachts nog onze rugzak herpakt en een trekkingrugzak gemaakt. We kwamen niet meer terug naar dezelfde guesthouse dus alles moest mee. Volgende ochtend onze rugzak gedropt bij het volgende guesthouse en vertrokken naar de jungle!
Hey vrolijke trekkertjes,
Het ziet er daar echt geweldig leuk uit! Tof om te lezen dat daar iedereen zo vriendelijk en behulpzaam is en dat de sfeer er super is. Een heel verschil om het nieuwe jaar te beginnen dan hier denk ik ;-) Alleen daarvoor zou ik al naar Thailand willen reizen.
We beginnen jullie echt wel te missen hoor. Kom dus maar snel terug en breng maar wat Thailandsfeer mee naar huis! Nog 26 dagen te gaan ;-)
We love you!
Je moet in je volgende berichtje/blog eens laten weten of het geld kost voor jou als wij naar jullie sms'en.
Hey Lotte en Koen,
Ik kan het niet laten om te zeggen dat ik het heel tof vind dat we zo mogen/kunnen meegenieten van jullie fijne reis.
Geniet ervan.
Het doet ons deugt dat jullie daar toffe ervaringen opdoen.
Geniet van wat er nog moet komen en we wensen jullie nog een prettig nieuwjaar.
KKD