Eenzame planeet
Eindelijk besteld, die felbegeerde Lonely Planet! Ik heb er lang naar gezocht en over getwijfeld. Is het de extra plaats (en bijhorend gewicht) in onze rugzak wel waard? En vooral, in welke rugzak zal die halve kilo papier terecht komen? Die laatste vraag was me niet echt een dilemma. Zowieso in die van Koen.
We hebben nog steeds niet echt een reisroute (en ik denk dat die er ook niet zal komen vóór we op het vliegtuig zitten) dus het zal zeker handig zijn om wat landinfo op zak te hebben. Constant op zoek naar een internetcafé is in ieder geval geen optie. Met de weinige tijd die we hebben, is roekeloos rondlopen, zonder enig plan en richting, ook geen optie. Een reisgids zonder felgekleurde paraplu, om ons de mooiste en authentieke plaatsen te tonen, lijkt dus een goed plan. Eentje mét paraplu zou ik niet in mijn rugzak willen.
Dus,... Lonely Planet it is! Maar dan... welke zal ik kiezen?! Ik besloot niet het allerdikste boek te bestellen, kwestie van plaats en gewicht te besparen. Al zijn het maar enkele centimeters en grammen. Aangezien we nog niet goed weten in welke landen we juist terecht gaan komen, moesten ze toch zowat allemaal aan bod komen in het boek. Met die gedachte kwam ik tot de vaststelling 'ik heb meer dan één boek nodig'. Zo gezegd, zo gedaan. Twee boeken zijn besteld. Het is in ieder geval ook wat eerlijker. Zo kunnen we allebei een boek in onze rugzak steken en zullen er zeker geen gevechten ontstaan van wie tijdens de vliegreis mag lezen. De strijd om wie welk boek mag lezen, kan natuurlijk wel nog worden gestreden..