Quinze jours
Het gaat sneller en sneller. Het lijkt wel of we met de twee dagen tegelijk vooruit springen! Eindelijk zijn ook de laatste maar zeker niet onbelangrijkste spullen aangekocht. Kerstinkoopzondag werd door ons omgedoopt tot ideale-Thailand-spullen-koopzondag. Muskietennet, muggenspray en citroengeurende muggenarmbandjes liggen vanaf nu ook klaar om ingepakt te worden en daarna veelvuldig gebruikt te worden. Thermometer en Malarone® veroverde ik twee weken geleden al dus alle vijf de malariawapens zijn verzameld! Ik zal ze tactisch bovenin mijn rugzak stoppen zodat ik ze meteen kan gebruiken wanneer nodig. Alle vijf tegelijk, als het moet.
Ik heb zopas een schuif van mijn kast vrijgemaakt waarin ik alles kan verzamelen wat in mijn rugzak moet. Bij een last-minute-reis pak ik mijn spullen ook altijd last-minute, met als gevolg dat ik de aller-last-minute maar blíjf overlopen of ik al het nodige wel zeker ingepakt heb. Met de stop-het-in-de-schuif-techniek ga ik dat voorkomen, denk ik toch. Ik heb netjes een lijst gemaakt waarop ik alles kan aanvinken wat in de schuif verdwijnt. Ideaal als het in mijn hoofd zit, neem ik op 27 december 's morgens alles uit mijn schuif en stop ik het 'gewoon' in mijn rugzak. Zo blijft er nog een hele dag over om nog spullen bij elkaar te zoeken die toch nog aan mijn aandacht ontsnapt zouden zijn. Op die manier kan ik met een gerust hart om half 10 's avonds het vliegtuig op. De aanvinklijst is volgens mij ondertussen al waterdicht, in tegenstelling tot alles wat erop staat. We zijn er dus helemaal klaar voor en we blijven geduldig aftellen naar de zonnige en avontuurlijke dagen. Trouwens, quinze jours naar het Nederlands vertalen brengt ons alweer een dagje dichterbij! De tijd vliegt..en wij straks ook..
Slim, die schuiftactiek! Zal je heel wat inpakstress besparen! Hoop trouwens dat je je malariawapens niet nodig zal hebben. En ondertussen zijn er weeral 6 daagjes voorbij.. :)