Uitvoering van 'we-zien-wel-plan' richting Bangkok
We hadden voor onze allerlaatste nacht een hotel geboekt vlakbij het vliegveld zodat we alles op ons gemak konden doen de dag van de vlucht. We mochten tot 22u inchecken in ons hotel. Toen we aankwamen met de trein in Kanchanaburi was het al donker en zo'n 19u15. We hadden al een hele tijd stilgestaan aan een station toen we pas ontdekten dat onze locomotief plots weg was! Niemand wist van iets en er werd ook niets gezegd.. Als je probeerde te achterhalen waar de locomotief was, of wanneer we weer zouden vertrekken, sprak niemand engels.. Ondertussen al geleerd van het 'alles op zijn tijd' en 'geen haast' legden we ons erbij neer en konden we dus niet anders doen dan wachten. We waren dus aan het wachten op een trein die van de andere kant kwam om ons met die locomotief op te pikken. De desbetreffende trein zou met onze locomotief verder rijden.. Waarom? Weten we nog altijd niet.. We kwamen dus heel laat in Kanchanaburi aan en openbaar vervoer naar Bangkok was er dus niet meer. Brommertaxi's boden ons een oplossing aan die we niet konden laten schieten (aangezien dat onze enige keuze was!). Ze zouden ons naar het busstation brengen vanwaaruit we zeker naar Bangkok zouden raken. We zagen helemaal geen brommertaxi's (degene die we gewoon waren, waren echt brommers met een bak achter/naast om passagiers te vervoeren) dus vroegen we nog eens met wat ze ons zouden wegbrengen. Toen wezen ze naar twee brommertjes. Ik bedankte hiervoor en probeerde ook Koen te overtuigen dat dit niet ideaal was. Zo elks apart op een brommertje. We konden elkaar makkelijk kwijt spelen in die donkere drukte! Als zeieders een andere kant opgingen, zouden we niet anders kunnen doen dan gewoon blijven zitten! Liever niet dus. We moesten snel beslissen want de tijd drong en veel opties waren er niet. Eerst wilde ik nogop zoek gaan naar een taxi. We staken dus de straat over, maartoen besefte ik toch dat als we geen taxi vonden, we misschien onze optie van de brommertaxi's ook wel konden vergeten! Ik kon de opluchting op Koen zijn gezicht zien want hij had datallang in vraag gesteld. Uiteindelijk hebben wedus maar, op goed geluk (en Lotte met een bang hartje),gekozen voor de 'brommertaxi's'.
Wij dus ieder bij iemand achterop op de brommer. Met grote rugzak op onze rug, dus je kan je al voorstellen wat voor een zicht dat was en hoe gevaarlijk dat weer was!! Aangekomen aan het 'busstation' geen bus te bespeuren maar wel een pick up (Toyota Hilux) die ons naar Bangkok zou brengen. Twee en een half uur later, kwamen we vlak voor 22u in ons hotel aan!! Pff!!!
En wat een fijne kamer met een super chique badkamer!!! Wauw, dat wastof als afsluiter! Konden we ons nog eens goed wassen voor we naar huis gingen! Hihi! Ik denk dat we elks zo'n half uur onder de douche hebben gestaan, gewoon staan genieten van het heerlijke water met goede temperatuur en nog eens propere tegels onder onze voeten en om ons heen! Het hotel bood een gratis taxidienst naar de luchthaven aan zodat we zeker op tijd daar raakten, dus dat was al helemaal geweldig!!